Select region:

Studiu pe dazostinag și pembrolizumab pentru tumorile solide avansate

Selectați o regiune

Navigare

  Despre ce este vorba în acest studiu?

  The purpose of this study is to test a new drug called dazostinag. A study is being conducted to see whether this drug is helpful in adults with advanced forms of solid cancer. Some people are given dazostinag alone, while others are given it with another medicine called pembrolizumab. Scientists’ focus here is on finding out whether these drugs cause any side effects, and finding out what the maximum dose is that people can take without serious side effects. The study consists of two parts, including a dose escalation phase and a dose escalation phase. In the first part, the dose of dazostinag will be gradually increased, given alone or in combination with pembrolizumab. In the second part, Dazostinag will be tested with pembrolizumab and other anticancer drugs. This section will focus on patients with specific cancers that are difficult to remove or have spread to other parts of the body.

  Aflați mai multe despre acest proces

   I accept the Terms of Use and Privacy Policy*

    I consent to the Service Operator sending commercial information*

   I consent to the Service Operator using telecommunications terminal devices and automatic calling systems in marketing communications*

   Success

   Formularul dumneavoastră a fost trimis cu succes!

   Error

   Ne pare rău! Formularul dvs. nu a fost trimis corect, Vă rugăm să verificați erorile de mai sus.

   Locații

   Unde are loc studiul clinic?

   Vă puteți alătura acestui studiu în

   Etape de studiu

   Cât de complex va fi studiul meu și prin ce faze voi trece?

   Conform datelor din anunțul acestui studiu clinic, pacienții înrolați vor avea de urmat următoarele etape:

   1. Faza de escaladare a dozei (Partea 1):
   – Un prim grup de pacienți va primi doar Dazostinag sub formă de perfuzie intravenoasă, o dată pe săptămână (în zilele 1, 8 și 15) într-un ciclu de tratament de 21 de zile. Doza va crește treptat de la 0,1 mg la 0,2 mg și mai mult.
   – Un al doilea grup va primi Dazostinag la doze crescătoare (începând de la 0,2 mg) în combinație cu Pembrolizumab (200 mg) sub formă de perfuzie o dată la 3 săptămâni, timp de până la 54 luni.

   2. Faza de expansiune (Părțile 2 și 3):
   – Pentru cancerul cap și gât (Partea 2A): Dazostinag 5 mg și Pembrolizumab 200 mg, ambele sub formă de perfuzii, în cicluri de 21 zile, timp de până la 54 luni.
   – Pentru cancerul cap și gât (Partea 2B): Dazostinag 5 mg, Pembrolizumab 200 mg și chimioterapie pe bază de platină (cisplatină sau carboplatină) plus 5-fluorouracil, timp de până la 6 cicluri.
   – Pentru cancerul colorectal (Partea 3A – MSI-H/dMMR): Dazostinag 5 mg și Pembrolizumab 200 mg, în cicluri de 21 zile, până la 54 luni.
   – Pentru cancerul colorectal (Partea 3B – MSS/pMMR): Dazostinag 5 mg și Pembrolizumab 200 mg, în cicluri de 21 zile, până la 54 luni.

   Deci, în rezumat, pacienții vor primi Dazostinag și eventual Pembrolizumab sau chimioterapie, sub formă de perfuzii, în cicluride 21 de zile, pentru o perioadă de până la 54 de luni, în funcție de tipul de cancer.


   Boli în curs de investigare

   Ce condiții mă califică pentru acest studiu?

   Pentru a participa în acest studiu, trebuie să aveți una dintre următoarele afecțiuni:

   • Tumori solide avansate sau metastatice care nu au opțiuni terapeutice standard sau sunt intolerante la aceste terapii.
   • Carcinom scuamos de cap și gât (SCCHN) metastatic sau recurent, inoperabil, considerat incurabil prin terapii locale. Participanții nu trebuie să fi primit terapie sistemică administrată în contextul recurent sau metastatic. Terapia sistemică care a fost finalizată cu mai mult de 6 luni înainte de semnarea consimțământului, dacă a fost administrată ca parte a tratamentului multimodal al bolii local avansate, este permisă.
   • Cancer colorectal (CRC) microsatelit instabil înalt/deficient în repararea erorilor de potrivire (MSI-H/dMMR) recurent local avansat sau metastatic, în linia a treia sau ulterior, care a progresat în urma terapiei cu 1) un anticorp anti-PD-1 sau PD-L1 (de exemplu, pembrolizumab) și 2) cel puțin o linie de chimioterapie combinată, inclusiv o fluoropirimidină și irinotecan SAU oxaliplatin, cu sau fără un anticorp monoclonal anti-epidermal growth factor receptor (EGFR) sau anti-vascular endothelial growth factor (VEGFR) (de exemplu, cetuximab sau bevacizumab).
   • Cancer colorectal microsatelit stabil/proficient în repararea erorilor de potrivire (MSS/pMMR) recurent local avansat sau metastatic, în linia a treia sau ulterior, care a progresat în urma terapiei cu 2 linii diferite de chimioterapie combinată, inclusiv terapie cu o fluoropirimidină și irinotecan ȘI terapie cu o fluoropirimidină și oxaliplatin. Ambele linii de terapie pot fi administrate cu sau fără un anticorp monoclonal anti-EGFR sau anti-VEGFR (de exemplu, cetuximab sau bevacizumab).

   Acestea sunt principalele afecțiuni pentru care studiul este deschis. Dacă aveți una dintre aceste afecțiuni, ați putea fi eligibil pentru a participa la studiu.


   Termeni și condiții

   Ce cerințe trebuie să îndeplinesc pentru a participa la acest studiu?

   Când sunt eligibil pentru a participa la studiu?

   Pentru a putea participa la acest studiu clinic, trebuie să îndepliniți următoarele criterii de includere:

   Criterii generale:
   1. Să aveți un status de performanță ECOG (Eastern Cooperative Oncology Group) de 0 sau 1. Acest scor măsoară cât de bine poate funcționa un pacient în activitățile zilnice, unde 0 înseamnă activitate normală, iar 1 înseamnă restricții la activități extenuante.

   2. Pentru fazele de expansiune, să aveți o funcție adecvată a măduvei osoase, rinichilor, ficatului și inimii.

   3. Să aveți o fracție de ejecție a ventriculului stâng (FEVS) > 50%, măsurată prin ecocardiogramă sau scanare MUGA în ultimele 4 săptămâni înainte de prima doză. FEVS este un indicator al funcției de pompare a inimii.

   4. Să aveți cel puțin o leziune măsurabilă conform criteriilor RECIST versiunea 1.1. RECIST este un set de reguli care definesc când tumora răspunde la tratament, rămâne stabilă sau progresează.

   Criterii specifice pentru fazele de escaladare a dozei (Partea 1):

   1. Să aveți tumori solide avansate sau metastatice confirmate histologic, care nu au opțiuni terapeutice standard sau sunteți intolerant la aceste terapii.

   2. Pentru combinația cu pembrolizumab, sunteți eligibili și dacă aveți tumori care au recidivat sau sunt refractare la terapia anti-PD-(L)-1 sau dacă nu ați primit anterior terapie anti-PD-(L)-1.

   Criterii specifice pentru faza de expansiune (Părțile 2 și 3):

   Pentru cancerul scuamos de cap și gât (SCCHN, Partea 2):
   – Să aveți SCCHN metastatic sau recurent, nerezecabil, confirmat histologic, care nu a primit anterior terapie sistemică în context metastatic sau recurent
   – Pentru Partea 2A, tumorile trebuie să aibă un scor CPS (Combined Positive Score) PD-L1 ≥1, care măsoară câte celule tumorale și imune exprimă PD-L1.

   Pentru cancerul colorectal (CRC, Partea 3):
   – Să aveți CRC avansat local recurent sau metastatic, fie cu instabilitate microsatelitară înaltă/deficiență de reparare a nepotrivirii (MSI-H/dMMR) și progresie după terapie anterioară cu imunoterapie și chimioterapie (Partea 3A), fie cu stabilitate microsatelitară/proficiență de reparare a nepotrivirii (MSS/pMMR) și progresie după două linii de chimioterapie (Partea 3B).
   – MSI/MMR sunt biomarkeri care prezic sensibilitatea la imunoterapie.

   Ce motive m-ar putea exclude din studiu?

   În baza criteriilor de excludere enumerate în informațiile despre studiul clinic, nu puteți participa în acest studiu în următoarele situații:

   Condiții cardiace:
   – Interval QT corectat Fredericia (QTcF) mai mare de 450 milisecunde (bărbați) sau >475 milisecunde (femei) pe un electrocardiogramă (ECG) în perioada de screening.

   Presiune sanguină și saturație de oxigen:
   – Hipotensiune arterială grad ≥2 (adică hipotensiune pentru care este necesară intervenție non-urgentă) la screening sau în ziua 1 ciclul 1 (C1D1) înainte de administrarea dozei.
   – Saturație de oxigen <92% în aerul atmosferic la screening sau în C1D1 înainte de administrarea dozei. Afecțiuni pulmonare:
   – Istoric actual de pneumonită, boală pulmonară interstiţială, bronhopneumonie obstructivă cronică severă, fibroză pulmonară idiopatică, alte boli pulmonare restrictive, embolie pulmonară acută sau revărsat pleural sauascită de grad ≥2 necontrolat prin dren sau care necesită catetre implantabile.

   Metastaze cerebrale:
   – Istoric de metastaze cerebrale și leptomeningeale, cu excepția cazului în care sunt stabile clinic și radiologic sau s-au ameliorat (≥6 săptămâni) după intervenție chirurgicală, radioterapie cerebrală totală sau chirurgie stereotactică și participantul nu mai ia corticosteroizi.

   Infecții și febră:
   – Infecție în curs de grad ≥2 sau participanți cu febră de grad ≥2 de origine malignă.

   Explicații ale termenilor medicali:
   – Grad 1 = Ușor (asimptomatic sau simptome ușoare; observații clinice sau de diagnostic; fără intervenție necesară)
   – Grad 2 = Moderat (intervenție minimă, locală sau non-invazivă indicată; limitează activitățile zilnice instrumentale corespunzătoare vârstei)
   – Grad 3 = Sever (sever sau semnificativ medical, dar nu pericol vital imediat; spitalizare sau prelungirea spitalizării indicată; invalidant; limitează activitățile de autoîngrijire zilnice)
   – Grad 4 = Pericol vital, intervenție urgentă indicată
   – Grad 5 = Deces legat de evenimentul advers


   Medicament experimental

   Ce produse sunt folosite în acest studiu?

   Acest studiu clinic implică următoarele medicamente:

   • Dazostinag (TAK-676) – Dazostinag este medicamentul investigațional principal testat în acest studiu. Este administrat intravenos în doze crescătoare, atât ca agent unic, cât și în combinație cu pembrolizumab, pentru a trata pacienții cu tumori solide în stadiu avansat sau metastatic.
   • Pembrolizumab – Pembrolizumab este un anticorp monoclonal care acționează ca inhibitor al punctului de control imunologic. Este administrat intravenos în combinație cu dazostinag în anumite cohorte ale studiului.
   • Platină (Cisplatină sau Carboplatină) – Agenții pe bază de platină sunt folosiți ca chimioterapie standard în combinație cu dazostinag și pembrolizumab într-o cohortă de pacienți cu cancer scuamos al capului și gâtului.
   • 5-Fluorouracil (5-FU) – 5-FU este un agent chimioterapic antimetabolit utilizat în combinație cu dazostinag, pembrolizumab și chimioterapia pe bază de platină în cohorta de cancer scuamos al capului și gâtului.

   Rolul fiecărui medicament în studiu:
   – Dazostinag este evaluat pentru siguranță, tolerabilitate și eficacitate ca tratament pentru tumori solide avansate, atât singur, cât și în combinație cu alte medicamente.
   – Pembrolizumab este combinat cu dazostinag pentru a investiga dacă această terapie combinată poate îmbunătăți răspunsul antitumoral.
   – Chimioterapia pe bază de platină și 5-FU sunt folosite ca regim standard în combinație cu dazostinag și pembrolizumab pentru a trata cancerul scuamos al capului și gâtului.

   Substanțele medicamentoase utilizate în cadrul studiului au fost studiate anterior în medicină?

   Da, substanțele active folosite în acest studiu clinic sunt deja cunoscute în medicină și în literatura medicală:

   • Dazostinag (TAK-676) – o nouă moleculă care este testată în acest studiu clinic pentru tratamentul tumorilor solide avansate sau metastatice. Deși este o substanță nouă, mecanismul său de acțiune vizează stimularea răspunsului imun antitumoral.
   • Pembrolizumab – un anticorp monoclonal deja aprobat și utilizat în tratamentul mai multor tipuri de cancer. Acționează ca un inhibitor al punctului de control imunologic PD-1, stimulând răspunsul imun împotriva celulelor tumorale.
   • Compuși pe bază de platină (cisplatin, carboplatin) – medicamente chimioterapice utilizate de mult timp în tratamentul diferitelor tipuri de cancer, inclusiv în cancerul cu celule scuamoase al capului și gâtului.
   • 5-Fluorouracil – un antimetabolit folosit ca agent chimioterapic pentru tratarea mai multor forme de cancer, printre care și cancerul colorectal și cel cu celule scuamoase al capului și gâtului.

   În concluzie, deși dazostinag este o substanță nouă aflată în studiu clinic, celelalte medicamente folosite în asociere cu acesta (pembrolizumab, compuși pe bază de platină, 5-fluorouracil) sunt deja bine cunoscute și utilizate în practica oncologică.


   ID-ul studiului

   Statutul de recrutare

   Începutul procesului

   55 de ani ago

   Faza de studiu

   Phase

   Produs medicamentos